Wat te doen in Haarlem en omstreken?

Haarlem is een mooie stad die doordrenkt is van de Nederlandse geschiedenis. Het is de hoofdstad van Noord-Holland en biedt een breed scala aan te bezoeken attracties en activiteiten die de moeite waard zijn om te ervaren. Het Middeleeuwse verleden van Haarlem en de bloeiende Gouden Eeuw hebben een rijke historie achtergelaten. Ook wel bekend als de ‘bloemenstad’ wordt haarlem beschouwd als het centrum van de tulpen handel. De stad dankt haar reputatie en rijkdom ook aan de zijde- en linnenindustrie en in de tijd dat het vervoer veel per zeilboot plaats vond was haarlem een cruciaal doorvoer punt waar tol voor betaald moest worden. Het Spaarne doorkruist nog steeds de stad en geeft vanaf het water een schilderachtig uitzicht op de stad.

Bezoek Haarlem om te leren over haar historische helden: de vermeende echte uitvinder van de boekdrukkunst en de gouverneur die onderdeel was van het 3e hertog van Alba leger. Het bezoeken van musea, het slenteren door de straten met een indrukwekkende Middeleeuwse architectuur, varen over de rivier het Spaarne of jezelf laten verwennen met een heerlijk menu in een van de vele restaurants, het zijn slechts enkele dingen die je kunt doen in onze prachtige stad.

Winkelen in de beste winkelstad

Ook wat winkels betreft heeft Haarlem veel te bieden. Niet voor niets wordt Haarlem geregeld als ‘Beste winkelstad van Nederland’ gekozen. Naast alle grote winkelketens, zijn er veel bijzondere winkels te vinden, waar vaak nog ambachtelijk wordt gewerkt.

Klik hier voor een kort filmpje over Haarlem.

Hieronder een kleine greep van activiteiten in Haarlem en omgeving. Klik op de naam voor de desbetreffende website.

Haarlem

Haarlem is centraal gelegen tussen Zandvoort aan Zee en Amsterdam, allebei goed bereikbaar met de trein (resp. 10 en 18 minuten) of met eigen auto.

En Haarlem staat natuurlijk bekend om zijn vele festivals en (muzikale) evenementen. Klik hier voor het actuele aanbod.